Pressemeddelelse

Ny samlet klinik styrker Hørsholms kommunale tandpleje

Ny samlet klinik styrker Hørsholms kommunale tandpleje

Den Kommunale Tandpleje i Hørsholm samles nu til én stor, fælles klinik på Vallerødskolen. Dermed kan tandplejens ressourcer og behandlerteamets kompetencer udnyttes bedre til gavn for både børnene og personalet. Den nye, fælles klinik blev officielt indviet den 20. september ved en velbesøgt reception.

Der var kunstfærdige frugtfade på bordene og lidt bobler i glassene da Tandplejen den 20. september markerede den officielle åbning af den nye fælles klinik på Vallerødskolen. Omkring 60 personer var med til at indvi klinikken, der er en ombygget og udvidet version af den tidligere klinik. Her skal alle børn og unge, der er tilknyttet Hørsholm kommunale Tandpleje fremover hoppe i tandlægestolen.


Den ny klinik afløser de tidligere tre kommunale tandklinikker, som er lukket ned i løbet af 2016 - nemlig klinikken på Hørsholm Skole, på Usserød Skole og den tidligere og mindre klinik på Vallerødskolen.

Færre tandlægebesøg end tidligere

Udover at skabe en samlet og styrket tandpleje, der har alle kompetencer samlet ét sted, er den nye organisering af tandplejen udtryk for, at børn i dag har brug for at gå til tandlæge langt sjældnere, fordi deres tandsundhed er blevet bedre og bedre gennem årene.
 
Går vi tilbage til eksempelvis 1980, havde over ni ud af ti børn huller i tænderne som 13-årige. Med så dårlig en tandsundhed gav det god mening at have en tandklinik på alle skoler, da børnene ofte skulle til tjek. Siden da er tandsundheden dog vokset støt, så kun to ud af ti 13-årige i dag har huller. Dermed kan de fleste børn i dag nøjes med at besøge tandlægen hver 18. eller 20. måned.

Formand for Sundhedsudvalget, Niels Lundshøj (A) udtaler: ”Jeg er rigtig glad for, at vi har fået samlet den kommunale tandpleje på Vallerødskolen. Det betyder, vi får samlet alle gode kræfter på et sted og kan udnytte vores dygtige personales kompetencer meget bedre. Det er jeg sikker på bliver til fordel for alle børn og unge i Hørsholm kommune. ” 

Fakta: 

Generelt har børn og unge i Hørsholm en god tandsundhed. 73 % af de børn og unge som udskrives af Hørsholm kommunale Tandpleje som 18-årige har aldrig haft et hul i tænderne. Til sammenligning er tallet for Region Hovedstaden 50 % og for hele landet 44 %. 
 
Historisk set var der tilbage i 1999 fem kommunale tandklinikker i Hørsholm, som dengang var placeret på Rungsted, Usserød og Hørsholm skoler, på Rungsted Private Realskole, og i Kongevejscentret, hvor tandreguleringen og Tandplejens administration var beliggende.